diumenge, 10 de maig del 2020

MANIFEST



Des de l’MRP de Castelló davant la manifestació entorn de la possibilitat de la tornada presencial dels infants de 0-6 anys i d’educació especial a partir del 25 de maig, volem transmetre la nostra preocupació:
  • En primer lloc, mostra el pensament que es té sobre l’educació infantil com un tram assistencial, vulnerant els drets dels infants a una educació de qualitat.
  • Tenint en compte l’anterior punt, es dedueix també el tracte discriminatori cap a les mestres i educadores d’infantil com a professionals.
  • La impossibilitat de portar a terme amb rigorositat les mesures de salut i seguretat amb infants d’aquestes edats, posa en perill tant a les seves famílies com a les de les mestres.
  • Les condicions dels que poden tornar a les aules el dia 25 de maig es podria considerar com una discriminació cap als infants que més ho necessiten ja que solen ser famílies que s’han quedat sense treball.
  • Incompatibilitat o qualitat a l’hora de combinar les opcions del teletreball per als que es queden a casa i els que acudiran a l’escola.
  • El fet que sempre que es tracta el tema de la conciliació familiar tot el pes i les possibles solucions sempre recauen sobre una sola de les parts implicades, l’escola.
També volem manifestar que estem al costat de les famílies i que en tot el que puguem col·laborar i ajudar estarem ahí però en cap cas fent-nos partícips en posar en perill la salut dels altres.

Aprofitem aquest manifest per a llançar una reflexió sobre l’escola que tenim i l’escola que cal, és moment i és evident que l’escola ha de canviar, fa molt de temps que no estava a l’altura dels infants i és hora de fer aquest canvi, una veritable renovació.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada